Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Adam nybo

Paraskiløber

Historien om Adam

Mit navn er Adam Nybo og jeg er paraskiløber, nærmere bestemt sitskier. Det er jeg fordi jeg som etårig fik sygdommen Transversel Myelitis, som er en nervesygdom i ryggen, hvilket gør at jeg den dag i dag ikke har fuld kontrol over mine ben. Jeg elsker at stå på sitski fordi det giver mig en kæmpe frihed at kunne ræse ned af pister i samme tempo (og også ofte hurtigere) end helt almindeligt stående skiløbere. På den måde føler jeg mig ikke så begrænset af mit handicap. Oveni det kommer at jeg er vild med fart, og adrenalinen på en vild skipist er for mig svær at finde magen til.

Jeg har stået sitski siden 2008 (hvor jeg var 8 år) og begyndte så småt at konkurrere i 2013. Siden da har jeg deltaget i flere konkurrencer over hele Europa, bl.a. i Sverige, Østrig, Schweiz og selv indendørsstævne i Holland. Det har ført til at jeg i 2016 vandt det svenske mesterskab, som de danske paraskiløbere fik lov at deltage i fordi vi ikke holder et decideret Danmarksmesterskab. Derudover vandt jeg i 2015 også U16-løbet i Holland. De seneste år har skiløbet dog ikke kunnet fylde helt så meget som jeg gerne ville, da jeg samtidig er ved at tage en gymnasial uddannelse, som jeg færdiggør i 2019.

Jeg er dog Team Danmark-elev, hvilket gør det en del lettere at kunne dyrke både skole og skiløb, og jeg håber derfor at kunne kvalificere mig til EM i 2019. Derudover er min store drøm at komme med til De Paralympiske Lege i 2022. For at kunne realisere denne drøm er det vigtigt at min krop er stærk og sund, og derfor bruger jeg til daglig Udo’s Choice Ultimate Oil Blend. Det holder min krop rask, og det er essensielt for at kunne dyrke elitesport. 

På min FaceBook-side ”Adam Nybo Paralympisk Ski-team” (link: https://www.facebook.com/adamnybopl/)kan man følge mine skiture og også mine foredrag, hvor jeg taler om at kombinere elitesport med et handicap, og få det til at passe ind i en travl hverdag med skole. På siden findes også flere videoer, hvor man kan se hvordan jeg bl.a. tager en skilift, kører offpist og tager hop i sitskien.

Følg Adam