Christian andersen

Stand up padler

Historien om Christian

Mit navn er Christian Andersen, de fleste kalder mig for “Polarbear”.

Jeg er professional stand up padler (SUP). En relativt ny sport, men den hurtigst voksende vandsport.

For mig er det fedeste ved SUP at jeg kan bruge vandet i alle forhold, om det er vindstille, flatvand, i bølger, på søer, i havet, på floder kan man stadig få en god oplevelse og se naturen fra et andet synspunkt.

Det er en fed følelse at være på vandet og padle sig til fart, en af mine favorit discipliner inde for sporten er at tage en “downwinder” hvor man padler med vinden og surfer på vind bølgerne.

Jeg er også et stort konkurrence menneske og jeg går meget op i at nå mine mål og forbedre mig, jeg kan godt lide at presse mig selv og konkurrer imod mine venner.

Jeg elsker også at rejse og se det meste af verden når jeg er rundt til konkurrence, man lære en masse nye mennesker at kende og får en helt delt gode oplevelser, det kan også være lidt stressende at rejse meget, men det er også en del af oplevelsen.

Jeg går også en del op i hvad jeg spiser, for mig har det en stor indflydelse på min træning og konkurrencer, jeg bruger en del af Panacea’s produkter i min kost.

For to år siden kom jeg også på landsholdet som det yngste. Og var med til at repræsentere Danmark ved verdensmesterskabet som blev afholdt her i Danmark.

Jeg konkurrerede i både teknisk, langdistance og sup surf, hvor jeg placerede mig i top 25 i alle kategorier som den yngste i mændenes klasse.

Jeg konkurrere også i USA hvert år til world cups og andre konkurrencer.

Så konkurrere jeg også en del herhjemme til DM og på den danske sup tour, hvor jeg er blevet nummer 2. Til DM i mændenes og 1. I junior de sidste par år.

Christians bedrifter

Jeg konkurrerer over det meste af verden, sidste år konkurrerede jeg i Europamesterskabet i Portugal og endte på en 5. I kategorien teknisk race og 7. I langdistancen, I mændenes klasse. Jeg konkurrere også på Europaturen, hvor jeg har opnået resultaterne:

1. u18 titlen på hele turen.

2. u18, Hossegor Paddle Games, Frankrig.

2. I elite mændene, Finland.

4. I elite mænd, England.

5. Battle Of The Coast, elite mænd i Holland.

Følg Christian

  • Flight time ✈️🌊
📷 @cat_yde 
@fanaticfoiling
  • A lot of downwind action lately!🌪️ 🌊
  • The waves have been really fun in between all the storms we've had lately!💨🌊
📷 @joachim1234
  • Had a fun time shooting with @paddlestu / @fanaticsup this winter, check out the link in my bio for the full video❄️✌️
#fanaticsup #addictedtoride #klitmøller #coldhawaii
  • Winter training ❄️
  • Exciting sprint race this year at @bootduesseldorf 🏁
Super action packed with a new format, stoked to take 1st with the best teammates @valentin_illichmann and @paulinasup - congrats to everyone that raced and thank you to all the organizers!

Also big thank you @fanaticsup for a great weekend, can't wait for next year!🙏
📷 Messe Düsseldorf / ctillmann
  • Such a fun time at @bootduesseldorf
Really happy and surprised to finish 2nd in the @citywave.de SUP competition, this was my first year trying out the wave and it was so challenging in the beginning, but it felt like I was progressing on every wave.🌊
Huge congrats to @zaniac1 for taking first, @surfhobbit in 3rd and teammate @valentin_illichmann in 4th! It was awesome to surf with you guys in the final 🙌 also thank you to everyone that watched and cheered us on🙏
@fanaticsup #addictedtoride #fanaticsup #citywave #bootdusseldorf 📷 @steven_bredow / @dirk_herpel / @bootduesseldorf
  • Made it to @bootduesseldorf 🌊
Super fun and challenging trying out the #citywave for the first time yesterday, excited to compete this afternoon!
@fanaticsup #addictedtoride 📷 @dirk_herpel
  • Hopefully some more of this soon❄️🌊
@fanaticsup #addictedtoride #fanaticsup
Thanks for the 📷 @cat_yde