Christian andersen

Stand up padler

Historien om Christian

Mit navn er Christian Andersen, de fleste kalder mig for “Polarbear”.

Jeg er professional stand up padler (SUP). En relativt ny sport, men den hurtigst voksende vandsport.

For mig er det fedeste ved SUP at jeg kan bruge vandet i alle forhold, om det er vindstille, flatvand, i bølger, på søer, i havet, på floder kan man stadig få en god oplevelse og se naturen fra et andet synspunkt.

Det er en fed følelse at være på vandet og padle sig til fart, en af mine favorit discipliner inde for sporten er at tage en “downwinder” hvor man padler med vinden og surfer på vind bølgerne.

Jeg er også et stort konkurrence menneske og jeg går meget op i at nå mine mål og forbedre mig, jeg kan godt lide at presse mig selv og konkurrer imod mine venner.

Jeg elsker også at rejse og se det meste af verden når jeg er rundt til konkurrence, man lære en masse nye mennesker at kende og får en helt delt gode oplevelser, det kan også være lidt stressende at rejse meget, men det er også en del af oplevelsen.

Jeg går også en del op i hvad jeg spiser, for mig har det en stor indflydelse på min træning og konkurrencer, jeg bruger en del af Panacea’s produkter i min kost.

For to år siden kom jeg også på landsholdet som det yngste. Og var med til at repræsentere Danmark ved verdensmesterskabet som blev afholdt her i Danmark.

Jeg konkurrerede i både teknisk, langdistance og sup surf, hvor jeg placerede mig i top 25 i alle kategorier som den yngste i mændenes klasse.

Jeg konkurrere også i USA hvert år til world cups og andre konkurrencer.

Så konkurrere jeg også en del herhjemme til DM og på den danske sup tour, hvor jeg er blevet nummer 2. Til DM i mændenes og 1. I junior de sidste par år.

Christians bedrifter

Jeg konkurrerer over det meste af verden, sidste år konkurrerede jeg i Europamesterskabet i Portugal og endte på en 5. I kategorien teknisk race og 7. I langdistancen, I mændenes klasse. Jeg konkurrere også på Europaturen, hvor jeg har opnået resultaterne:

1. u18 titlen på hele turen.

2. u18, Hossegor Paddle Games, Frankrig.

2. I elite mændene, Finland.

4. I elite mænd, England.

5. Battle Of The Coast, elite mænd i Holland.

Følg Christian

  • Testing out the new Prowave from @fanaticsup in between race training, this board has been working amazing in all conditions so far!🙌🏄‍♂️ 📷 @henrys_green_flash
  • Some of the most intense moments during this race was trying to navigate these 14' raceboards in the surf!🌊💯
I wrote an in-depth view of my experiences from #redbullheavywater, link is in bio👆✌️
📷 @appworldtour
  • Right before paddling in to the fog at Ocean Beach, I started to feel the nerves at this point after seeing a couple of big sets power through!🌊💥
📷 @appworldtour 
#redbullheavywater #appworldtour
  • Can't believe that just happened! 🌊💥
This years Red Bull Heavy Water was definitely HEAVY! Everything about this race was intense. I am so happy to finish in 4th place after a grueling long paddle in fog, cold water, upwind, strong currents, solid surf etc!!!
Huge congrats @cj_steinfath for taking the win and everyone that took part of the race!💪
More pics coming soon. 📷 @patrick_alteri

@fanaticsup

Gear:
Board: #blitz 14' 23.5
Paddle #hydropaddle S
Fin: #sonicfin
Wetsuit: #airlongjohn

#bearonboard #sup #standuppaddle #race #appworldtour #redbullheavywater #sanfrancisco #fanatic #fanaticsup #addictedtoride #thymorsenergi #westwind
#westwindklitmøller #standoutsupwear #doyoustandout
  • All set for tomorrow!🌊🔥
Can't wait!!!💯
#redbullheavywater @appworldtour 📷 @onitpro
  • Excited for the Red Bull Heavy Water being called on this Friday!
Probably not the conditions we will see for the race, but still so much fun training on my raceboard in these waves!🌊🔥 📷 @henrys_green_flash 🙏

Gear:
Board: #blitz 14' 24
Paddle #hydropaddle S
Fin: #sonicfin

#bearonboard #sup #standuppaddle #race #sanfrancisco #oceanbeach #appworldtour #redbullheavywater #fanatic #fanaticsup #addictedtoride #thymorsenergi #westwind
#westwindklitmøller #standoutsupwear #doyoustandout
  • Feels good to be back in California!🇺🇸
Getting in a lot of time on the water before the next upcoming events 💯🌊
@fanaticsup
  • Foiling makes days with smaller surf so much fun!🙌✈️
Really stoked on my new 6.3 Sky SUP board with the 1500 Aero Surf Foil setup from @fanaticsup 💯

#bearonboard #sup #standuppaddle #foil #loyaltothefoil #surf #klitmøller #downwind #fanatic #fanaticsup #addictedtoride #thymorsenergi #standoutsupwear #doyoustandout
  • The weekend flew by fast! 🌊✈️