Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Nadja Joy

Svømning i åbent vand, issvømning, triatlon/ halv Ironman, halv marathon og lange cykelløb

Se Nadja i et indslag fra TV Øst

Historien om Nadja

Jeg har et handicap; medfødt PWS, som gør jeg skal have daglig fysisk motion, og diæt – dog er den ikke forfærdelig streng lige nu fordi jeg dyrker rigtig megen motion.

Jeg har således dyrket svømning fra omkring de 3 ½ år, dog rigtig meget fra mit tolvte år, hvor jeg kom på et hold for gode udviklingshæmmede svømmere. Vi havde fælles træningslejr 1 gang om måneden, og skulle ellers træne 4-6 gange 2 timer pr uge, og det gik så hurtigt frem for mig, at landstræneren udtalte jeg var det største svømmetalent han havde stødt på.

Jeg deltog i mange stævner, både for os med handicap, og dem uden, vandt rigtig mange medaljer, men mest på de længere og hårde distancer. Så i 2006 blev jeg opmærksom på der var stævner i det åbne vand, og dette blev mit domæne – ingen besværlige vendinger, frisk luft osv – dog savnede jeg efter nogle år nogen at træne med, og vi meldt mig ind i en nystartet Tri-klub, og efter nogle år her, begyndte jeg så at træne cykel og løb.

Jeg begyndte at tage til cykelløb, først 25 km, så 50 km osv, dette ofte sammen med min morbror, da det gør mig mest tryg. Vi har bla. lavet tøserunden og hjerterdametouren sammen, til stor underholdning for mange tøser. Dog blev nogle sure, fordi det er et løb for piger, så der må han ikke længere deltage – men vi tager så til så mange andre løb sammen, at det er okay.

I 2017 tog jeg på opfordring fra Triklubben en halv ironmann i Helsingør og gennemførte. Her var min morbror med på cyklerunden, og i år tog jeg en halv jernmand på Stevns.

Løb fordi jeg havde svømmet over storebælt, og jeg ville også gerne løbe over. så jeg måtte igang med at træne løb i 2016, og her var det frygtelig hårdt, dette var bestemt ikke lige mig, men hvor der vilje,er der vej og jeg kom igennem tilsidst 28 km, var så til til Copenhagen half, dette var så stor en oplevelse, at jeg blev glad og stolt ved at løbe.

Jeg deltager også i en del svømme events med et par svømmevenner, bla. i Samsø / Aarhus i høj sø, Fanø / Hornsrev, Læssø / Hals osv

Det jeg lide ved mine aktiviteter, er jeg får masser af gode venner, både i Danmark og i udlandet, helt som i Brasilien og Rusland.

Jeg svømmede udenfor hele året i våddragt, og så var der lige en der syntes: Nadja skal du ikke med til IsSvømme-stævne, men det ville jeg ikke, fordi man kun måtte have badedragt på. Efter at have sovet på det, besluttede jeg at prøve, og det var altså mega grænseoverskridende, koldt som bare pokker, men jeg klarede det, og trænede mig op på 3 uger, til at tage med til VM i Sibirien, og er nu så glad ved det, og har, som nr 2 i Danmark, gennemført en Icemile (1609 m) i koldt vand under 5 grader

Og så er jeg et stort konkurrence menneske, hvilket virkelig driver mig frem.

Nadjas bedrifter

Jeg har vundet rigtig mange medaljer, bla: i Speciel Olympics i Holland og Athen, men i åbent vand har jeg også vundet en del gennem årene.

Dem jeg holder mest af, er et løb jeg nu for sjette gang skal deltage i, og det er Vidösternsimmet hvor vi svømmer 21 km +, og i år vil jeg gennemføre det uden våddragt.

Jeg har 8 gange deltaget oppe i Vansbro, hvor jeg har været i top 20, Götakanalen 5 km hvor jeg fik en sølv, sjovt løb, fordi man skulle op og løbe 5 gange over sluserne

I 2011 fik jeg tildelt “Årets Åbent Vands pris”.

Issvømning  i Sverige, hvor jeg vandt 5 X guld i min alders gruppe, VM is i Estland hvor jeg vandt bronze.

Jeg har senest 23 juni 2018 svømmet Gudenåen 10 km i badedragt, for dagen efter at lave en halv Jernmand på Stevns, som startede lidt anstrengt med en punktering efter højst 50 m – godt min morbror var med og endnu mere anstrengt efter 1½ cykelrunde at få det røde kort, for at tisse inde bag nogle træer – dette måtte man altså ikke, og jeg blev mega ked og frustreret (har siden fået en undskyldning). Men min morbror og jeg besluttede at gennemføre uden tid. Jeg blev andensidst, men nåede det lige indenfor lukketid.

Her fik jeg den sidste 2 kg energi drik, en kæmpe æske chokolade og han fik nogle fine øller og masser af opmuntring