Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Det Glutenfrie Verksted

ÆLTEFRIT BRØD

Få mere information / inspiration fra producentens hjemmeside.

Shake and bake

  • Fakta
  • Ingredienser
  • Næringsindhold

Mange rynker på næsen af glutenfrit, hjemmebagt brød, eller mange føler sig usikre på det, fordi dejen er vanskelig og klistret at arbejde med, dårlig til at hæve og tør og uden smag.

Jeg vil nu sige, at det er blevet endnu nemmere at lave et godt og smagfuldt glutenfrit brød med denne blanding.

Du blander det hele sammen aftenen før med vand og lidt gær, sætter blandingen til hævning på køkkenbordet og får en skøn start på dagen med enten brød eller rundstykker.

Helt klart værd at bage et eller to af og helt klart en af mine favoritter!

ØKOLOGISK, GLUTENFRI BLANDING

Følg fremgangsmåden på posen, og sørg for at have alt klar, før du starter. Du skal ikke bruge en røremaskine for at lave denne blanding. Dejen er enkel at arbejde med, og du kan fint bruge hænderne til at forme brød eller rundstykker, hvis du har lyst til at prøve det af. Det kan være en god idé at have lidt ekstra mel ved hånden, bare for en sikkerheds skyld. Tjek opskriftsiden for at få flere tips og opskrifter, eller følg dette link. 

NØGLEHULSMÆRKNING

Det er et kvalitetstegn at kunne mærke blandingen med nøglehullet – det indikerer, at denne blanding indeholder fiber, lidt salt og/eller sukker.

Fuldkornshavre*, majsstivelse*, fuldkornsrismel*, brunt hirsemel*, solsikkefrø*, boghvedeflager*, hørfrø*, fuldkornsrisflager*, chiafrø*(salvia hispanica) havsalt, fortykkelsesmiddel guargum*

*Fra certificeret økologisk landbrug.